Stage @ Insilencio: De eerste week als multitasking ninja

En toen zat ik op kantoor achter een bureau voor een laptop. Een MacBook dan nog wel. Ik hoorde het getik van toetsen die werden ingedrukt. Iedereen vloog meteen op zijn projecten. En ik voelde het tintelen in mijn vingers om hetzelfde te kunnen doen. Het was mijn eerste dag als stagiaire project manager bij Insilencio en ik bracht mijn enthousiasme mee. Ook een klein beetje spanning. Hoe kan het ook anders? Maar ik had een fijne eerste week waaruit ik al een aantal dingen meeneem naar de volgende weken. Ik vertel je er meer over in deze post. 

Mag ik eens iets vragen?

Ik had het geluk om meteen mee te mogen werken aan een opstartproject voor een nieuwe klant. Het was dag 1. Best spannend, maar zo leuk. Na de briefing kwam er al een opdracht mijn kant uit. Ook de andere dagen vroegen anderen af en toe mijn hulp om iets na te kijken, wat research te doen of een eerste versie slides te maken. Ik herhaal: wat een geluk had ik. Maar ik ben natuurlijk nog niet gewend aan het reilen en zeilen van het bureau. Dat is helemaal niet zo gek, maar daarom is het des te belangrijker om vragen te stellen. Zo’n 500 per dag. Ik overdrijf hoor. Maar ik moet er wel aan denken om bepaalde zaken even te checken, ofwel na te vragen. Bedoel je dit? Wat bedoel je daarmee? Moet ik het zo doen? Is het goed als ik het op deze manier doe? Om miscommunicatie te vermijden. 

Chaotisch vs gestructureerd 

Ik kan zo chaotisch zijn, maar ook zo gestructureerd. Het lijkt wel mijn bipolair kantje. Gestructureerd is natuurlijk leuk. Chaotisch? Iets minder. Mijn stagebegeleider en ik moesten in de loop van de week een planning en budget overlopen. “Wat heb je al?”, vroeg ze me. Toen sprong ik van het ene naar het andere. Hoewel mijn opmaak gestructureerd was, kwam het er chaotisch uit. Ik ontbreek nog een paar schuiven in mijn hoofd om de rondvliegende dingen netjes in op te bergen. Beste team, ik doe mijn best. 

Het was de eerste week. Was het spannend? Ja. Ging er al eens iets mis? Ja. Heb ik nog veel te leren? Ja. Was het leuk? Ja, ja, ja. Lijkt me duidelijk. 

 

Dikke kussen

Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s