Eerst stappen, dan lopen

“Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…” Deze lyrics zoefden door mijn hoofd tijdens de Expert Class van Martine Van Driessche van Vonk over strategische communicatie. Dat terwijl ik de lyrics niet eens luidop kan meezingen zonder te struikelen over een woord. En toch laten deze lyrics me niet los, ook niet nu ik thuis over deze Expert Class schrijf. Laat ik je er meer over vertellen in deze blogpost.

Ra ra ra…

Net zoals Martine onze Expert Class begon, zou ik deze blogpost graag willen beginnen met een raadseltje. Je krijgt zes potloden die allemaal even lang zijn. Maak hier nu vier gelijkzijdige driehoeken mee. Ik was er alvast een hele tijd zoet mee, zonder succes. Wie weet doe jij beter. De oplossing? Die komt eraan. Geduld.

potloden

 

Een kleine routebeschrijving

Om nu even terug te komen op de lyrics. Communicatie is vaak kunst- en vliegwerk en de volgende statements heb ik al wel eens door de gangen horen vliegen:

  • “Ik heb het zo druk dat ik geen tijd heb om…”
  • “Ik word niet serieus genomen.”
  • “Ik doe zoveel, maar dit heeft zo weinig impact.”

Dat komt omdat het vak communicatie evolueert van operationeel naar strategisch, maar het is wel belangrijk dat je hier niet zomaar even wordt ingegooid. Daarom gaf Martine ons een kleine routebeschrijving van onze carrière om dit rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan te vermijden. Of toch alleszins te beperken. Ik roep de hulp van de communicatiekwadranten in om dit te verduidelijken.

communicatie_kwadranten ©Martine Van Driessche

Zo begin je als communicatieprofessional best links onderaan om dan te groeien naar links bovenaan. Daarna kan je evolueren naar rechts onderaan om vervolgens misschien wel rechts bovenaan te eindigen. Hoewel ik dit kort heb beschreven, is de weg die je moet afleggen heel wat langer. Denk aan 2O jaar. Zoiets.

Ra ra ra… Eureka!

Terug naar het raadsel. Aan allen die de oplossing gevonden hebben: proficiat! Aan allen die de oplossing niet gevonden hebben: ook proficiat! Voor deze laatste groep heb ik een tip: dimensies. Veel succes.

En voor de liefhebbers: Herman van Veen – Opzij

Dikke kussen, Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s